dobrodošli pri nas …

Enota Tehnološki park

Enota Tehnološki park

 

Tehnološki park 22a
Ljubljana

Telefon

082 00 30 99

082 00 31 00


GRADIMO SKUPAJ

Tehnol3Enota Tehnološki park je najnovejša pridobitev Vrtca Vrhovci. Kot že samo ime pove, se nahaja v Tehnološkem parku Ljubljana Brdo. Ima 7 oddelkov in lahko sprejme do 133  otrok.

 

Verjetno je zadnja stvar, ki bi jo pričakovali v Tehnološkem parku, otroški vrtec, pa vendar le-ta čudovito izkorišča možnosti, ki jih ta lokacija ponuja. Ko se vzpenjamo po stopnicah zadnje poslovne stavbe v vrsti, še slutimo ne, kaj nas čaka za vrati. Odpre se nam nov svet! Najprej zaznamo, da je na voljo ogromno prostora, ne le v igralnicah, pač pa tudi v garderobah in hodnikih, ki se jih lahko med drugim izkoristi za gibalne dejavnosti in igro; v ta namen so tam tudi stenske motorične igre.


Tehnol1Predvsem pa je gibalnim dejavnostim namenjen skupni prostor – telovadnica, opremljena s plezalnimi elementi – letvenikom, blazinami in manjšimi športnimi rekviziti. V njej se lahko izvajajo najrazličnejše aktivnosti s področja naravnih oblik gibanja, gibalne naloge za razvoj ravnotežja, dejavnosti z žogo, elementarne in plesne igre.

 

To pa še ni vse! Vrtec ima izhod na prostrano igrišče, kjer se lahko zaigrajo tako najmlajši kot preizkušajo svoje spretnosti starejši otroci.

 

Tehnol4Vrtec je izhodišče tudi za sprehode v različne smeri: v bližnji gozdiček, do manjšega ribnika, na Pot, do Biotehniške fakultete,  do sosednjih vrtcev …

 

Gibanje, takšno in drugačno, omogoča otroku razvoj tako na telesnem, spoznavnem, čustvenem in socialnem področju. Umirjenemu spoznavanju svojega telesa in razvijanju različnih čutil pa je namenjena senzorna soba.

 

TehnolTa enota vrtca je, kot rečeno, šele na svojem začetku. A kot vsak začetek ponuja vznemirjenje različnih možnosti: odkrivanje, kaj vse še lahko nudi sam prostor, kako se lahko povezujemo s sosedi in seveda, kako lahko gradimo skupnost novih sodelavcev, otrok in njihovih staršev.

 

Veselimo se ustvarjalnega razvoja otrok in samega vrtca!

Accessibility