dobrodošli pri nas …

Obvestilo o odprtju vrtca s 26. 1. 2021

Obveščamo vas, da bomo Vrtec Vrhovci   v torek, 26. januarja 2021 ponovno odprli  za vse otroke, skladno z Odlokom Vlade Republike Slovenije (Ur.l. RS z dne 20. 1. 2021, št. 00727-4/2021, ki  velja od 23. 1. do 29. 1. 2021) po običajnem poslovnem času posamezne enote.

Vzgojno izobraževalno delo bo potekalo v vseh 30 oddelkih med 7.00 in 16.00. Da bi se otroci čim manj združevali je zaželeno, da jih pripeljete v tem času, ko bodo sprejeti in oddani v svoji skupini.  Otroci bodo združeni v vseh enotah zjutraj do 7.00 ter popoldan od 16.00 do zaprtja vrtca.

Če se bo izkazalo, da bo otrok v jutranjem in popoldanskem času preveč, bomo v nadaljevanju  skrajšali poslovni čas na 9 ur dnevno, vsaka skupina pa bi imela svoj urnik delovanja.

Še vedno bomo dosledno upoštevali vsa navodila in usmeritve pristojnih ustanov, zato vas prosimo, da:

  • Skladno z veljavnimi predpisi nosite masko, saj je nošenje maske za vse odrasle v vseh prostorih vrtca obvezno, zato vas ponovno prosim, da se tega dosledno držite.
  • Ob vstopu razkužite roke, otrokom pa pred vstopom v igralnico umijte roke.
  • Ob prvem prihodu otroka v vrtec po daljšem času, prosim da zanj s seboj prinesete podpisano izjavo (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec), ki ste jo prejeli po elektronski pošti
  • V vrtec pripeljite le zdrave otroke. Spremljajte otrokovo zdravstveno stanje in če otrok zboli, to sporočite strokovnim delavcem   Otrok, ki bo kazal kakršne koli znake bolezni (kašljanje, smrkanje, vročina, glavobol, driska, oteženo dihanje, slabo počutje),  ostane doma.
  • V vrtec otroka pripelje ena odrasla oseba, še vedno vas prosimo, da otroka hitro oddate in zapustite garderobo in igrišče. Starši vzdržujte potrebno razdaljo do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev.
  • Rezervna oblačila prinesite kot običajno, s seboj pa naj ima otrok tudi plastično vrečko za umazana ali mokra oblačila. Nahrbtnik z rezervno obleko starši vsak dan odnesejo domov in ga vsak dan ponovno prinesejo, tako namreč čistilke lažje razkužijo in uredijo vse prostore.
  • Otroci naj ne prinašajo igrač od doma. Izjema so mlajši otroci, ki imajo lahko s seboj dude in »ninice«.

V želji, da bodo vaši otroci z veseljem prišli nazaj v vrtec, vas lepo pozdravljam.

                                                        Marta Korotaj, ravnateljica

Accessibility