dobrodošli pri nas …

Enota Rožnik c. na Brdo

Enota Rožnik – cesta na Brdo

Cesta na Brdo 30
Ljubljana

Telefon: 

  1. Vhod 01 2445 295
  2. Vhod 01 2445 294
  3. Vhod 01 2445 293
  4. Vhod 01 2445 296

          Kuhinja 01 2445 292


Enota_RoznikŽe od šolskega leta 2005/06 sodelujemo v projektu Ekošole kot način življenja. Pridobili smo ekozastavo in po svojih močeh vsako leto izpolnjujemo zastavljene cilje, jih dopolnjujemo in nadgrajujemo. Ločevanje odpadkov, skrb za čisto okolje, varčevanje z energijo, skrb za zdravje in pozitiven odnos do soljudi so stalnica v našem življenju. V večnamenskem prostoru smo izdelali ekokotiček, ki otrokom nudi možnost igre, ustvarjanja in spoznavanja naravnih materialov. Ob vrtcu smo si uredili zelenjavni in zeliščni vrt, ki ju skrbno obdelujemo in dopolnjujemo iz generacije v generacijo. S pridelki in plodovi obogatimo in popestrimo svoje jedilnike.

Enota sprejme do 150 otrok obeh starostnih obdobij.

Imamo  razgibano igrišče, ki je umeščeno v zeleno okolje naselja. Ponuja nam veliko možnosti za raziskovanje, gibanje in druge aktivnosti.   Za vse otroke, majhne in velike, vse leto pripravljamo številne dejavnosti, ki nas združujejo in povezujejo. 

Tudi v hiši, ki je grajena v obliki vlaka se ob različnih priložnostih, praznovanjih in veselih dogodkih družimo  v skupnem prostoru. S tem ustvarjamo tople medsebojne odnose in otroci spoznavajo življenjske vrednote. Tako gradimo temelje za zdravo vzgojo otrok in zdravo družbo. 

V našem vrtcu se majhni učijo od velikih in prav tako veliki nenehno od majhnih. Sodelovanje s starši je zelo dragoceno za otrokovo dobro počutje v vrtcu in za njegov razvoj, zato starše vključujemo v čim več naših dejavnosti.

 

Dodaj odgovor

Accessibility