dobrodošli pri nas …

Sklad vrtca

“Bodi dober in radodaren brez pričakovanj o nagradi, in se pomeri z dejstvom, da bo dobrota našla svojo pot nazaj do tebe.” (Princesa Diana)

 

Vrtec Vrhovci je novembra 2011 ustanovil neprofitni Sklad Vrtca Vrhovci z namenom zviševanja standarda Vrtca Vrhovci in pomoč otrokom iz socialno šibkih družin pri letovanju, zimovanju, vrtcu v naravi ter otroških prireditvah.

 

Naš cilj je zbrati dovolj sredstev, da lahko zagotovimo finančno pomoč družinam, ki se srečujejo s finančnimi težavami in se s tem zavzemamo za enakost med vsemi otroki, ki so vključeni v vzgojni proces.

 

Sredstva sklad zbira s pomočjo različnih prispekov. Sklad Vrtca Vrhovci deluje, kot most med tistimi, ki želijo pomagati, in tistimi, ki potrebujejo pomoč.

Sklad vrtca sestavlja upravni odbor in je sestavljen iz staršev in vzgojitev Vrtca Vrhovci.

 

Namen sklada

 • Financiranje udeležbe otrok iz socialno manj spodbudnih okolji pri letovanjih in pomoč pri plačilu otroških prireditev.
 • Financiranje obogatitvenih dejavnostih vrtca.
 • Pomoč otrokom s posebnimi potrebami.
 • Izobraževanje staršev.
 • Nakup nadstandardne opreme in drugih sredstev za zagotavljanje večje kakovosti bivanja otrok v vrtcu.

Sredstva se lahko razdelijo posameznimi otrokom, skupini otrok ali oddelkom vrtca.

 

Zbiranje sredstev

Dohodnina

Sklad vrtca se uvršča na seznam upravičencev do namenitve dohodnine do 0,3%, kar pomeni, da lahko z vašo odločitvijo sredstva, ki bi se sicer stekla v državni proračun, namenite za financiranje Sklada vrtca. Namenitev dela dohodnine za Sklad vrtca ne predstavlja dodatne finančne ali davčne obremenitve.

Vrtcu lahko del dohodnine namenite na več načinov:

 1. V portalu eDavki oddate obrazec »Zahteva za namenitev dohodnine za donacije (Vrtec Vrhovci) v katerem, kot davčno številko upravičenca navedete »54520410« in vpišete odstotek »0,3«
 2. Izpolnjen obrazec (Obrazec Dohodnina Vrtec Vrhovci) pošljete na Finančni urad, Davčna 1 v Ljubljani ali dostavite na upravo Vrtca Vrhovci, kjer jih zbiramo in odnesemo na Finančni urad.

Prostovoljni prispevki na naših prireditvah

Vsako leto v vseh enotah Vrtca Vrhovci organiziramo prireditev »Z roko v roki«, ki je namenjena druženju otrok, vzgojiteljev, staršev in lokalne skupnosti.  Na prireditvi se odvijajo različne delavnice, otroški bazarji in srečelov, kjer se otroci in starši družijo, zabavajo in spoznavajo. Prostovoljni prispevki se zbirajo in so namenjeni izključno skladu. Vsi otroci Vrtca Vrhovci se lahko udeležijo prireditev tudi v drugih enotah in spoznajo otroke iz svojega okoliša.

Prireditve v šolskem letu 2023 – 24: 

17. 10. 2023 – enota Vrhovci – kostanjčkov piknik

4. 12. 2023 – enota Rožnik – decembrski čas

21. 3. 2024 – enota Tehnološki park – pozdrav pomladi

14. 5. 2024 – enota Brdo – pozdrav poletju

Neposredna nakazila

V vrtcu Vrhovci verjamemo, da ima vsak otrok pravico do kakovostnega izobraževanja, ne glede na družbeni položaj ali finančno stanje družine.

Vsak prispevek zato šteje in z vašo pomočjo lahko naredimo veliko v življenju družin in otrok v našem vrtcu, zato lahko kadarkoli pomagate z neposrednim nakazilom na tekoči račun vrtca s pripisom – za sklad SI56 0126 1600 0000 767, s sklicem na št.: 29206

Ali s pomočjo QR kode 

UPN nalog in QR-koda-Sklad-Vrtec-Vrhovci

Sklad vodi upravni odbor v sestavi:

 • Taja Guzelj, predstavnica vrtca iz enote Brdo
 • Sandra Kecman, predstavnica staršev iz enote Brdo
 • Anja Kos, predstavnica vrtca iz enote Rožnik
 • Gašper Pance, predstavnik staršev iz enote Rožnik
 • Katarina Bernik, predstavnica vrtca iz enote Vrhovci
 • Manca Müller, predstavnica staršev iz enote Vrhovci
 • Mojca Tomše, predstavnica vrtca iz enote Tehnološki park
 • Marina Jozić, predstavnica staršev iz enote Tehnološki park

Upravni odbor Sklada bo obravnaval vloge dvakrat letno po zaključku roka za oddajo vloge in pri tem upošteval določene kriterije. Prvi rok za oddajo vloge je 31. 9., drugi rok za oddajo vloge je 31. 1..

Potrebujete finančno pomoč

V primeru, da potrebujete finančno pomoč lahko:

 • Izpolnite obrazec (Vloga za dodelitev finančne pomoči) in ga pošljite na UPRAVNI ODBOR Vrtca Vrhovci, Vrhovci cesta XIX/10, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov tajnistvo@vrtec-vrhovci.si
 • Kadarkoli se pogovorite z vzgojiteljico ali pomočnico vašega otroka, ki vam bo z veseljem podala še dodatne informacije

Vloga za pridobitev sredstev iz Sklada

Pravila Sklada Vrtca Vrhovci

Letni program

Veseli nas, da smo del skupnosti, ki se zaveda pomembnosti skrbi za najmlajše člane družbe. Vsak prispevek šteje in z vašo pomočjo lahko naredimo razliko v življenju družin in otrok v našem vrtcu.

 

Hvala vam za vašo podporo in sodelovanje!

Accessibility