dobrodošli pri nas …

Obvestilo z navodili za dan 1. 6. 2020

Obveščamo vas, da bo Vrtec Vrhovci  s  1. 6. 2020 ponovno odprt za vse otroke po običajnem poslovnem času posamezne enote. Otroci bodo združeni v vseh enotah zjutraj do 7.00 ter popoldan od 16.00 do zaprtja vrtca.

Še vedno bomo izvajali priporočene ukrepe, zato vas prosimo, da:

  • Ob prvem prihodu v vrtec tisti otroci, ki pridejo prvič v vrtec po epidemiji, da s seboj prinesete podpisano izjavo (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec), ki ste jo prejeli po elektronski pošti. Brez podpisane izjave vstop v vrtec ne bo mogoč!
  • V vrtec naj pridejo le zdravi otroci. Spremljajte otrokovo zdravstveno stanje in če otrok zboli, to sporočite strokovnim delavcem  Bolan otrok naj ostane doma.
  • Prav tako strokovne delavke/ci ne smejo sprejeti otroka, ki bo kazal kakršne koli znake bolezni (kašljanje, smrkanje, vročina, glavobol, driska, oteženo dihanje, slabo počutje).
  • V vrtec otroka pripelje ena odrasla oseba. Še vedno vas prosimo, da otroka hitro oddate in zapustite garderobo in igrišče čim hitreje. Starši vzdržujte potrebno razdaljo do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev.
  • Ob vstopu razkužite roke, masko uporabljate po lastni presoji (uporabo maske še vedno priporočamo).
  • Otroci si bodo roke umivali z vodo in milom v spremstvu strokovnega delavca ali sami.
  • Rezervna oblačila prinesite kot običajno, s seboj pa naj ima otrok tudi plastično vrečko za umazana ali mokra oblačila. Nahrbtnik z rezervno obleko vsak dan odnesete domov in ga vsak dan ponovno prinesete.Tako namreč čistilke lažje razkužijo in uredijo vse prostore.
  • Otroci naj ne prinašajo igrač od doma. Izjema so mlajši otroci, ki imajo lahko s seboj dude in »ninice«.

Vlada Republike Slovenije je Državnemu zboru RS predložila že tretji interventni zakon – Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije Covid-19 (ZIUOOPE), v katerem je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali vrtca (79. člen predloga zakona).

Starši, ki ste se iz različnih razlogov odločili, da otrok ne vključite v vrtec, imate  vrtec brezplačno. Če je bil/bo v tem času otrok v vrtcu prisoten le določeno število dni, ostale dneve pa ne, boste  za čas odsotnosti otroka iz vrtca, oproščeni celotnega plačila (in ne le za stroške neporabljenih živil).

                                                                                                                                                                                      Marta Korotaj, ravnateljica

Accessibility