dobrodošli pri nas …

Organizacija nujnega varstva otrok v času od 1. 4. do 11. 4. 2021

 Spoštovani starši,

skladno z Odlokom Vlade RS o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih  s področja VIZ ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 47/2921 z dne 29.3.2021 in okrožnico MIZŠ št. 6030-2/2021/14  z dne 29.3.2021 se  bo v VRTCU VRHOVCI od četrtka 1. 4. 2021 do predvidoma 11. 4. 2021  organiziralo le nujno varstvo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena:

  • v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17),
  • v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja,
  • zavodih s področja socialne varnosti,
  • v Slovenski vojski,
  • Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, ki ga je predpisalo MIZŠ v okrožnici, kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

V času zaprtja vrtcev oziroma, ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, ste starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Prosim vas, da v kolikor nujno varstvo potrebujete to čim prej, najkasneje pa v sredo, 31. 3. 2021 do 10 h zjutraj to sporočite strokovnemu delavcu  v oddelku in zraven priložite potrdilo delodajalca ali ga prinesite s seboj v četrtek 1. 4. 2021. Na osnovi števila prijavljenih otrok, bomo oblikovali oddelke ter se odločili, koliko enot bomo imeli odprtih.

Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav vsem,

                                                                          Marta Korotaj, ravnateljica

 Obvestilo MOL-a

Accessibility